tiistai 27. lokakuuta 2015

Koiralähtöistä elämää

Emäntä on nyt sitten koiralähtöinen koulutusohjaaja! Hyvää palautetta tuli, viimeisenä viikonloppuna tuli näyttökokeena opettaa koiralle jokin asia ja vetää tunnin pituinen kurssikerta. Emäntä on myös harjoitellut muutamalla kaverioppilaalla omia koulutustaitojaan, tästä tämä lähtee! Luvassa vielä myöhemmin tänä vuonna lisäkoulutusta, joten tämä ei todellakaan ole kuin vasta alku :)

Koiralähtöisemmästä elämästä koirien kanssa on jäänyt paljon käteen. Koirien keskinäinen suhde on parantunut ja virikkeistämiset eli koirien luontaisten tarpeiden huomiointi on otettu osaksi arkipäivää eli koirat saavat ruokaa mahdollisimman vähän ruokakiposta ja koirat saavat tehdä paljon ruuan etsimistä, haistelua ulkona ja saavat olla vapaana (tyhjässä) koirapuistossa ja kaivella sekä siellä puistossa että myös tässä lähiympäristössä, jossa muuten on nyt joku myyräaika(?) - maa on täynnä erittäin mielenkiintoisia reikiä.. Koirat saavat meillä olla koiria ja ihmiset yrittävät parhaansa mukaan lukea koiria ja ennakoida tilanteita.

Ja toisekseen myös suhde ihmisiin on parantunut entisestään. Jeni tietysti on vuoden verran kotiutunutkin meille ja nyt vielä tämä vuosi kun ihmiset ovat oppineet lisää koirista niin Jenin on ollut vielä helpompi olla meidän kanssa. Parempi suhde koiraan auttaa ihan kaikessa, myös kommunikoinnissa koiran kanssa ja rally-tokon opettelu tuntuu sujuvan tosi hyvin. Kotona on aina kahden koiran kanssa säätämistä että saa toisen koiran odottamaan vuoroaan kun tekee toisen kanssa harjoitteita, mutta aika hyvin koirat ymmärtävät tauon merkityksen, varsinkin jos silloin saa jotain pitkäkestoisempaa herkkua ;) Mutta Jeni ja Lemmy ovat niin fiksuja että emäntähän tässä vain harjoittelee että saa kerrottua koirille että mistähän taas mahtaa olla kyse kun harjoitellaan rally-tokon asentoja tai esimerkiksi "pyykki"-temppua eli emännän sukka pitäisi saada vietyä pyykkikoriin..

Muuten ollaan oltu ihan lunkisti ja silloin yleensä tulee otettua kuvia. Tässä emännän lukuhetki, kummasti aina saa seuraa kun oikaisee sängylle lukemaan. Tällä kertaa olkapäähän tuli nojaamaan Jeni, yleensä Lemmy puskee kyljenmitalta kainaloon tuhisemaan.Samaan petiin meneminen on ollut koirilla vielä harvinaista, joten ollaan aina ihmetelty kun sopivat samaan petiin. Tämä tapaus oli vielä niin että Jeni ei päässyt emännän syliin (ilkeä emäntä ei nostanut jalkoja suoraksi makuualustaksi) niin tyytyi kohtaloonsa ja käveli seuravaaksi Lemmyn viekkuun petiin. Lemmy ei ikinä pistä pahakseen lämmintä Jeniä vieressä! Toisinpäin koirilla voi vielä tulla hieman sanomista..


Ja lopuksi kasa koiria! Aika hyvä näyttää suhde olevan koirien välillä, vaikka Jeni alkaakin helposti purkamaan stressiään Lemmyyn jos ollaan vieraassa paikassa tai kotona on ollut vieraita. Eli vieraat harvoin näkevät tätä koirakasaa.. Mutta tässä se nyt on ikuistettuna ja vieläpä kyläpaikassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti